مسکن یکی از اصلیترین نیازهای افراد جامعه است و از طرفی بهعنوان حوزهای ارزشمند و سودده برای سرمایهگذاری نیز شناخته میشود. نرخ سود بالا، افزایش قیمت روزافزون، احتمال بسیار پایین افت قیمت، همراستا بودن با تورم، افزایش ارزش دارایی در کوتاهمدت و بلندمدت و در امان بودن از سرقت از جمله مزایایی هستند که سرمایه گذاری در مسکن را وسوسهانگیز میکنند. باتوجهبه اهمیت بالای مسکن در اقتصاد جهانی، روشهای سرمایهگذاری در این حوزه هر روز متنوعتر میشوند. چون شرکتها، سازمانها و افراد برای کسب سود و حفظ ارزش اندوخته خود وارد این حوزه میشوند. بنابراین اگر قصد سرمایهگذاری دارید با مطالعه این مقاله از بلاگ بیتهوم با بهترین روشهای سرمایهگذاری مسکن در ایران آشنا خواهید شد.
آنچه در این مطلب میخوانیم:
- معرفی 6 روش متداول سرمایه گذاری مسکن برای کسب سود
- روش خرید واحد نوساز
- روش خرید واحدهای چند سال ساخت و بازسازی
- روش پیش خرید واحد در حال ساخت از سازندگان
- روش پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن
- روش صندوق سرمایه گذاری مسکن در بورس
- روش جمع سپاری مالی در پروژههای در حال ساخت
معرفی 6 روش متداول سرمایه گذاری در مسکن برای کسب سود
بازار مسکن در ایران برای خریداران همواره با سود بالا همراه است. بهجز دوران جنگ تحمیلی که برای مدتی قیمتها در بازار مسکن نزولی شده بود، در دیگر بازههای زمانی، خصوصا در 4 دهۀ گذشته، این حوزه یکی از بهترین بخشها برای سرمایهگذاری جهت کسب سود بالا در ایران بوده است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی تعداد واحدهای معامله شده در شهر تهران در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش چشمگیری داشته که این موضوع کاهش قدرت عموم جامعه برای سرمایهگذاری و در نتیجه آن عدم تقاضا برای خرید واحد کامل جهت سرمایهگذاری در این حوزه را نشان میدهد.
البته انتخاب از بین روشهای سرمایه گذاری مسکن برای کسب سود نیز حائز اهمیت است. چون هرچند تنوع فرصتها برای سرمایهگذاری در این حوزه زیاد هستند اما تمامی روشها برای همه افراد مناسب نخواهند بود!
در ادامه 6 روش متداول برای کسب سود در حوزه مسکن در ایران بررسی میشوند تا بر اساس مزایا و معایب هر یک از آنها بتوانید گزینهای مناسب را برای سرمایهگذاری انتخاب کنید.
خرید واحد نوساز؛ سرمایه بیشتر با امنیت بالاتر!
خرید واحد نوساز یکی از پرطرفدارترین روش های سرمایهگذاری مسکن در ایران است که برای ورود به آن باید بودجه قابل توجهی داشته باشید. واحدهای نوساز معمولا با امکانات مدرن تجهیز شده و بهلحاظ طراحی با سلیقۀ روز اکثر خریداران همخوانی بیشتری دارند. بههمیندلیل تقاضا برای خرید واحدهای نوساز همواره بیشتر از سایر املاک است و این موضوع باعث بالا رفتن قیمت آنها میشود.
از طرفی واحدهای نوساز بهدلیل مجهز بودن به سیستمهای انرژی با کیفیت بالاتر در مقایسه با واحدهای چند سال ساخت، هزینه نگهداری کمتری دارند که این نکته برای صاحب ملک یک مزیت محسوب میشود. از دیگر مزایا و معایب خرید واحدهای نوساز برای سرمایه گذاری در حوزه مسکن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای سرمایه گذاری در واحدهای نوساز
- امنیت بالای سرمایه گذاری: در واقع افرادی که بهدنبال فرصتی برای سرمایهگذاری با سود تضمینی هستند و بودجه کافی برای این کار را دارند، معمولا خرید واحدهای نوساز را برای افزایش ارزش دارایی و سرمایهگذاری خود ترجیح میدهند. علت اصلی این امر نیز امنیت بالای سرمایهگذاری در واحدهای ساخت شده است چون به اصطلاح سند دارایی شما زیر سرتان است.
- حفظ سرمایه از تورم: واحدهای نوساز معمولا ارزش ریالی بالاتری نسبت به واحدهای قدیمی دارند. این افزایش ارزش ملک بهمرور زمان میتواند برای سرمایهگذار سود بیشتری بههمراه داشته باشد. علاوهبراین، خرید واحد نوساز باعث محافظت از سرمایه فرد در مقابل تورم نیز خواهد شد.
- کسب درآمد از اجاره: مالکین واحدهای نوساز این فرصت را دارند که ملک خود را در صورت عدم استفاده شخصی، به افراد دیگر برای زندگی اجاره دهند و از این راه درآمد کسب کنند. نکته مهم این است که تقاضا و میزان اجاره خانههای نوساز همواره بیشتر از اجاره خانههای چند سال ساخت است.
معایب سرمایه گذاری در واحدهای نوساز
- نیاز به سرمایه اولیه بالا: خانههای نوساز بهدلیل امکانات مدرنی که در آنها تعبیه شده، قیمت بالاتری نسبت به واحدهای قدیمی دارند و همین موضوع به مانعی برای سرمایهگذاری در این زمینه تبدیل شده است. همچنین ارزش ملک نوساز بهشدت وابسته به شرایط بازار مسکن و میزان تقاضا در این بازار است و نوسانات این حوزه میتواند تاثیر زیادی روی میزان سودآوری پروژه برای سرمایهگذار داشته باشد.
- قدرت نقدشوندگی کم: بهدلیل قیمت بالای واحدهای نوساز، معمولا تقاضا برای خرید این نوع املاک در بازار کمتر از واحدهای چند سال ساخت و بازسازیشده است. بنابراین پیدا کردن مشتری برای فروش چنین املاکی در مقایسه با دیگر خانهها به زمان بیشتری نیاز دارد.
- استهلاک در طول زمان: واحدهای نوساز نیز مانند خانههای چندسال ساخت، بهمرور زمان دستخوش استهلاک میشوند. این موضوع میتواند هزینههای جانبی قابلتوجهی را برای سرمایهگذار بههمراه داشته باشد. بنابراین در زمان خرید باید میزان استهلاک را لحاظ کرد.
خرید واحدهای چند سال ساخت و بازسازی برای افزایش ارزش نهایی ملک
یکی دیگر از روشهای سرمایهگذاری مسکن، خرید واحدهای چند سال ساخت و بازسازی آنها است. خرید این نوع واحدها میتواند روشی هوشمندانه برای افزایش سرمایه اولیه نیز باشد. خریداران در این روش معمولا افرادی هستند که بودجه کافی برای خرید واحد نوساز را نداشته یا بهدنبال کسب سود بیشتر از خرید ملک هستند. علت اصلی پایینتر بودن قیمت خانههای چند سال ساخت در مقایسه با خانههای نوساز، نیاز به بازسازی اساسی آنها است. بههمیندلیل این سبک واحدهای مسکونی با قیمت پایینتری در بازار ایران عرضه میشوند.
البته این روش نیازمند بررسی دقیق بازار و تحلیل شرایط ملک قبل از خرید است تا سرمایهگذار بتواند با بهرهگیری از پتانسیل بازدهی و ارتقاء ملک از طریق بازسازی، به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کند. این روش سرمایه گذاری مسکن نیز مانند خرید واحدهای نوساز مزایا و معایبی دارد. برای اینکه بتوانید انتخاب آگاهانهتری داشته باشید، در ادامه به بررسی مزایا و معایب خرید واحدهای چند سال ساخت و بازسازی آنها با هدف سرمایهگذاری در حوزه مسکن میپردازیم.
مزایای سرمایه گذاری در واحدهای چند سال ساخت
- ارزش افزوده بازسازی: با بازسازی و افزایش امکانات واحدهای چند سال ساخت، ارزش دارایی سرمایهگذار افزایش پیدا میکند. چون زمانیکه یک خانه قدیمی بازسازی شود، ارزش نهایی آن مطابق با امکانات و مزایای جدید سنجیده خواهد شد. این موضوع میتواند به سوددهی بیشتر برای سرمایهگذار منجر شود.
- کسب درآمد بیشتر از اجاره ملک: واحدهای بازسازی شده معمولا امکانات بهتر و کاملتر و تقریبا مشابه خانههای نوساز دارند و بههمین دلیل میتوان با قیمت بالاتری این واحدها را اجاره داد. امکان دریافت اجاره بالاتر با یکبار بازسازی مزیتی است که خانههای چند سال ساخت را در دید عموم مردم محبوب کرده است.
- حفظ سرمایه در مقابل تورم افسارگسیخته: این روش به سرمایهگذاران امکان میدهد تا از دارایی یا بهعبارتی از اندوخته خود در مقابل تورم دو رقمی محافظت کنند. این روش نهتنها از دارایی اولیه فرد محافظت کرده و مانع افت ارزش آن میشود، بلکه اجازه میدهد سرمایهگذار از تورم بهنفع افزایش قیمت ملک خود استفاده کند.
معایب سرمایه گذاری در واحدهای چند سال ساخت
- هزینههای بازسازی: هزینه بازسازی بهخصوص برای واحدهای مسکونی فرسوده معمولا بالا است و این موضوع باعث افزایش هزینههای سرمایهگذار در ابتدای امر میشود.
- قدرت نقدشوندگی کم: فرآیند بازسازی معمولا زمانبر است و درصورتیکه سرمایهگذار نتواند در عرض چند ماه یا بهسرعت واحد را بازسازی و به بازار عرضه کند، باید مدتزمان زیادی برای نقد شدن سرمایه خود منتظر بماند.
- نیاز به دانش ساختوساز: تغییرات در ساختار واحدهای فرسوده معمولا نیازمند مجوزهای قانونی است که افراد باید نسبت به آن اطلاعات کافی داشته باشد. عدمآگاهی از قوانین و نداشتن دانش کافی برای بازسازی ملک یکی از معایبی است که برای خرید واحدهای چند سال ساخت و بازسازی آنها مطرح میشود. چون در این شرایط و بهدلیل عدم تجربه کافی، ممکن است سرمایهگذار هزینه بیشتری را صرف بازسازی کند.
پیش خرید واحدهای در حال ساخت از سازندگان؛ روشی با هزینه کمتر و ریسک بیشتر برای سرمایهگذاری
پیش خرید واحدهای در حال ساخت از سازندگان یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری مسکن است. پیش خرید خانه بهدلیل سودآوری بالا و نیاز به سرمایه کمتر، محبوبیت بالایی در بین فعالان این حوزه دارد. در این روش، در واقع سرمایهگذار، ملک را با قیمتی کمتر نسبت به زمان تحویل آن پیش خرید کرده و میتواند پس از تکمیل واحد، آن را با قیمتی بالاتر بفروشد. البته با توجه به جریانات تورمی شدید در سالهای گذشته کمتر سازنده با تجربهای را میتوان یافت که تمایل به پیش فروش پروژه خود داشته باشد.
البته این روش نیز مزایای و معایبی دارد که باید در زمان سرمایهگذاری به آنها توجه ویژه داشت. از جمله مزایا و معایب روش پیش خرید واحد در حال ساخت از سازندگان برای سرمایه گذاری در حوزه مسکن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای پیشخرید واحدهای در حال ساخت
- افزایش ارزش دارایی: چون ساخت واحدها معمولا چندین ماه زمان میبرد، با تکمیل مراحل ساخت و تحویل واحد، ارزش آن افزایش پیدا میکند. بنابراین سرمایهگذار میتواند با سود خوبی واحد مسکونی را به قیمت روز بازار بفروشد و بهاینترتیب سرمایه اولیه خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد.
- تاثیرگذاری در طراحی: پیش خرید از سازندگان به سرمایهگذار این امکان را میدهد که تاثیرگذاری بیشتری در طراحی نهایی واحد داشته باشد و ویژگیهای دلخواه خود را به آن اضافه کند. در چنین مواردی، بهدلیل طراحی ویژه و متفاوت در مقایسه با دیگر واحدهای همان پروژه ممکن است ارزش ملک بهدلیل طراحی بهتر افزایش یابد.
- کاهش ریسک نقدینگی: زمانیکه سرمایهگذار واحد را پیش خرید میکند، احتمال کاهش و افزایش ناگهانی قیمتها کمتر میشود و این موضوع کمک زیادی به کاهش ریسک نقدینگی و حفظ سرمایه در مقابل تورم خواهد کرد.
معایب پیشخرید واحدهای در حال ساخت
- قدرت نقدشوندگی کم تا قبل از اتمام پروژه: معمولا فروش واحدهای پیش خرید شده قبل از اتمام آن کار دشواری است و برای فروش فوری این واحدها در بازار مشتریان زیاد و دستبهنقدی وجود ندارد. بنابراین اگر سرمایهگذار بنابهدلایل مختلف نیاز به فروش واحد خود قبل از تکمیل پروژه داشته باشد، احتمال نقدشوندگی کاهش پیدا میکند.
- ریسک عدم تعهد سازنده به زمان تحویل و کیفیت ساخت: احتمال وجود مشکلاتی از قبیل کیفیت پایین مواد و تجهیزات مورد استفاده و یا عدم تحویل ملک در زمان مقرر میتواند برای سرمایهگذار خسارتهای مالی زیادی بههمراه داشته باشد.
- ریسک کلاهبرداری: احتمال گیر افتادن در دام کلاهبردارها یکی از نگرانیهایی است که اغلب افراد در روش پیش خرید مسکن برای سرمایه گذاری با آن روبهرو هستند. در سالهای گذشته پروژههایی با هدف کلاهبرداری شروع بهکار و بعد از مدتی ساختوساز را نیمهکاره رها کردند. در این میان مردم ماندند و سرمایهای که از دست رفته بود. در واقع افراد سودجو بدون تحویل واحد مسکونی تکمیل شده به سرمایهگذار یا با فروش یک واحد به چند نفر باعث از بین رفتن سرمایهای میشوند که یک فرد با زحمت بهدست آورده است.
روش پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن؛ شروع با وعده تحویل 4 ساله، مدت ساخت 40 ساله
پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن نیز یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در حوزه مسکن با سرمایه اولیه محدود است. در این روش، سرمایهگذار از طریق عضویت در این تعاونیها بهعنوان شریک شناخته میشود. این فرآیند از تضمینهای قانونی و مالی بهرهمند بوده و به سرمایهگذار این امکان را میدهد تا با سرمایه کمتری و پرداختهای دورهای یک واحد مسکونی را خریداری کند. البته توجه به مدیریت صحیح تعاونی، مطالعه دقیق شرایط قراردادها و موارد مرتبط با پروژه در این روش سرمایهگذاری از اهمیت ویژهای برای کسب سود برخوردار است. از جمله مزایا و معایب این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای پیش خرید واحدهای در حال ساخت از تعاونی مسکن
- حفظ سرمایه از تورم: معمولا افرادی که بودجه کمی دارند، پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن را بهعنوان یکی از روش های سرمایه گذاری مسکن انتخاب میکنند تا علاوهبر کسب سود از سرمایه خود در مقابل تورم نیز محافظت کنند.
- امنیت بالا: تعاونیهای مسکن معمولا قوانین و ضوابط مشخصی داشته و همگی ثبت قانونی شدهاند. بنابراین بهدلیل ثبت قانونی آنها، امکان پیگیری و ثبت شکایت در صورت بروز مشکل در کلیه مراحل ساخت سادهتر از روش پیش خرید واحد در حال ساخت از سازندگان خواهد بود.
- امکان فروش دارایی پیش از اتمام پروژه: یکی از مشکلاتی که سرمایهگذار در پیش خرید واحد در حال ساخت از سازندگان با آن مواجه بود، احتمال پایین فروش پروژه قبل از اتمام بود. اما در مورد پروژههای پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن چنین مشکلی وجود ندارد. بنابراین ارزش افزوده ساخت و شرایط آسان فروش قبل از اتمام پروژه و سرعت بالای نقدشوندگی از جمله مزیتهای این روش محسوب میشود.
معایب پیش خرید واحدهای در حال ساخت از تعاونی مسکن
- عدم مشخص بودن دقیق قیمت تمام شده: یکی از نگرانیهای سرمایه گذاران در مورد روش پیش خرید واحد در حال ساخت از تعاونیهای مسکن، مشخص نبودن قیمت نهایی یک واحد است. دلیل اصلی این موضوع، سیاستهای تعاونی و شرایط متغیر بازار مسکن بوده که باعث افزایش ریسک سرمایه گذاری میشود.
- ریسک عدم تعهد پیمانکار نسبت به کیفیت ساخت و شفافیت در مورد زمان تحویل: معمولا در پروژههای ساخت مسکن توسط تعاونیها، از مواد و تجهیزاتی با کیفیت پایین برای کاهش هزینهها استفاده میشود که این موضوع روی ارزش نهایی ملک تاثیر منفی میگذارد. از سوی دیگر تعداد واحدهای زیاد این پروژهها و ابعاد مالی آنها به گونهای است که به جز موارد انگشت شماری، تاخیرات بسیار زیادی در زمان تحویل واحدها دارند.
صندوق سرمایه گذاری مسکن در بورس؛ پُرریسک اما پُربازده
صندوق سرمایه گذاری مسکن در بورس یکی از روشهای مدرن در زمینه سرمایهگذاری است که طی مدتی کوتاه بین فعالان حرفهای و تازهکار این بازار محبوبیت بالایی بهدست آورده است. این صندوقها بهصورت عمومی و توسط شرکتهای مدیریت سرمایهگذاری ایجاد میشوند و افراد با خرید سهام این شرکتها میتوانند در پروژههای مسکونی مختلف سهیم شوند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که سرمایهگذاران با خرید سهام چنین صندوقهایی نهتنها در سود و بلکه در زیان پروژههای مختلف مسکونی نیز شریک میشوند. بنابراین همانقدر که ممکن است فردی سود کند، احتمال ضرر نیز وجود دارد. از جمله دیگر مزایا و معایب این روش سرمایه گذاری در مسکن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای صندوق سرمایه گذاری مسکن در بورس
- سرمایهگذاری با هر میزان اندوخته: در صندوقهای سرمایهگذاری مسکن در بورس، پروژهها به صورت سهمی عرضه میشوند. بنابراین همین موضوع باعث شده تا افراد با هر میزان اندوخته یا سرمایه اولیه بتوانند در این پروژهها شرکت کنند.
- امکان خرید و فروش: یکی از مزایای صندوقهای سرمایهگذاری مسکن در بورس، امکان خرید و فروش لحظهای سهام است. در نتیجه سرمایهگذاران میتوانند از این قابلیت بازار بورس مسکن استفاده کرده و در هر یک از مراحل که نیاز به سرمایه خود داشته باشند برای فروش یا خرید سهام جدید اقدام کنند.
معایب صندوق سرمایه گذاری مسکن در بورس
- رشد کمتر از تورم: صندوقهای سرمایه گذاری مسکن تحت تاثیر نوسانات بازار بورس قرار دارند که ممکن است با یک ریزش ساده بورس، سرمایه فرد بهشدت کاهش پیدا کند. از طرفی رشد سرمایه در صندوقهای سرمایهگذاری مسکن در بورس در مقایسه با تورم کمتر بوده و معمولا نرخ سوددهی پایینتری دارند.
- عدم شفافیت در قیمت: یکی از معایبی که فعالان حرفهای بازار مسکن برای این روش سرمایهگذاری به آن اشاره میکنند، عدم شفافیت قیمتها در زمان خرید سهام است. این عدم شفافیتها که از حضور بازی گردانان و نوسانگیران بازار بورس نشات گرفته میشود، محاسبه سود برای افراد غیرحرفهای و تازهکار بازار بورس را دشوار میکند.
- عدم شفافیت در اطلاعات درج شده در کدال: عدم شفافیت در اطلاعات درج شده در کدال در صندوق سرمایهگذاری مسکن به معنای ارائه اطلاعات مالی و عملکردی ناکافی یا نادرست از سوی یک صندوق سرمایهگذاری است. این اطلاعات شامل جزئیاتی از قبیل داراییهای صندوق، سوددهی، هزینهها و وضعیت پروژههای مسکونی بوده و قاعدتا تاثیر زیادی روی تصمیم یک سرمایهگذار برای خرید دارد.
جمع سپاری مالی در پروژه های ساخت؛ قدمبهقدم اما مطمئن
جمعسپاری مالی در پروژههای ساختوساز یکی از جدیدترین روش های سرمایه گذاری مسکن است که افراد یا گروههای کوچک میتوانند با سرمایهای اندک در سود ساخت یک پروژه شریک شوند. در این روش نیازی به سرمایه برای یک واحد کامل نیست و افراد میتوانند به صورت متری یا خرد سرمایه گذاری کنند که معمولا بهصورت آنلاین و از طریق پلتفرمهای خاصی همچون بیتهوم میتوانید با هر میزان سرمایه اولیه در مسیر خانهدار شدن یا خرید واحد مسکونی با هدف سرمایهگذاری قرار بگیرید. از دیگر پلتفرمهای معروف در حوزه جمع سپاری مالی در پروژههای ساخت ملک میتوان به صابملک، مترینا، مترا و مسکن پلاس هم اشاره کرد.
جمعسپاری مالی در پروژههای ساخت معمولا توسط استارتاپها یا شرکتهای فعال در پروژههای نوآورانه در زمینه مسکن بهکار گرفته میشود تا سرمایهگذاران با بودجه محدود هم بتوانند از سرمایه خود در مقابل تورم با خرید مسکن محافظت کنند و از طرفی رویای خانهدار شدن آنها محقق شود. از جمله مزایا و معایب این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای جمع سپاری مالی در پروژههای ساخت
- تنوع در سرمایهگذاری و حفظ سرمایه از تورم: این روش به همه افراد این فرصت را میدهد تا با هر میزان سرمایه (حتی بهمقدار کم) در پروژههای مسکونی سرمایهگذاری کنند. بهاینترتیب، سرمایهگذار با تزریق هر میزان سرمایه اولیه میتواند از مزایای تنوع بالا در سرمایهگذاری برای کسب سود بهرهمند شده و اندوخته خود را از گزند تورم نجات دهد.
- شفافیت: پلتفرمهای جمعسپاری مالی همچون بیتهوم در مقایسه با روشهای دیگر سرمایهگذاری قابل اعتمادتر هستند. چون تضمینهایی ویژه برای اجرای تعهدات زمانی و کیفیت ساخت به سرمایهگذاران ارائه میدشود که خیال آنها را از هر بابت آسوده کرده و همچنین سرمایهگذار را در جریان امور قرار میدهد.
- امکان فروش دارایی پیش از اتمام پروژه: سرمایهگذارها میتوانند در شرایط مختلف و پیش از اتمام پروژهها برای فروش سهم خود اقدام کرده و از ارزش افزوده مسیر ساخت تا تحویل پروژه برای کسب سود استفاده کنند. بنابراین جمعسپاری میتواند بهترین روش برای دریافت سود یک میزان اندوخته مشخص باشد.
معایب جمع سپاری مالی در پروژه های ساخت
- قدرت نقد شوندگی کم: پروژههایی که از این روش سرمایه گذاری مسکن استفاده میکنند معمولا قدرت نقدشوندگی پایینی داشته و فروش دارایی نیاز به زمان انتظار زیادی دارد چون باید مشتری مورد نظر جهت خرید دارایی و نقد شدن مجدد سرمایه در بازار پیدا شود. البته در بیتهوم این امکان ایجاد شده تا قیمت فروش توسط کاربر تعیین شود تا در مواقع اضطرار، فرد بتواند با قیمتی تا 20 درصد زیر قیمت روز احتمال فروش دارایی خود را بالاتر ببرد.
سرمایه گذاری اصولی در بازار مسکن و تحقق خانهدار شدن
همه ما میدانیم که مسکن بهعنوان یک سرمایه مهم، نقشی اساسی در افزایش امنیت مالی و آرامش فکری تمامی افراد جامعه ایفا میکند. روشهای مختلفی برای سرمایه گذاری در مسکن وجود دارد که همگی در این مقاله بررسی شدند. همانطور که اشاره شد یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری مسکن، استفاده از روش جمع سپاری مالی در پروژه های ساخت است. بیت هوم بهعنوان اولین پلتفرم در زمینه عرضه متری و خرد ملک با سرمایه اندک، فرصتی تکرارنشدنی و جذاب را برای سرمایهگذاری با هر میزان اندوختهای فراهم کرده تا همه افراد بتوانند با هر میزان سرمایه اولیه با خرید مسکن از دارایی خود در برابر غول تورم محافظت کرده و بعد از چند سال لذت خانهدار شدن را بچشند.
ارسال پاسخ